Lanckorońskich przysmaków na antenie Radia Kraków ciąg dalszy…
W kolejnej już audycji z serii ,,Kuchnia regionalna” przedstawione zostały pierogi ruskie z czosnkiem niedźwiedzim, które są niejako wizytówką Spółdzielni Socjalnej ,,Smaki Gościńca”. Pulchne, ręcznie wyrabiane ciasto z nadzieniem z sera białego z dodatkiem aromatycznego czosnku niedźwiedziego, który ma właściwości bakteriobójcze i przeciwgrzybiczne, a także zawiera mnóstwo witamin, aminokwasów oraz mikro- i makroelementów smakuje wyśmienicie.
Zapraszamy do wysłuchania audycji…
…oraz do spróbowania pierogów ruskich, które znajdują się w naszej ofercie Kokoszka zamieszczonej na naszej stronie w zakładce Smaki Gościńca.
Poniedziałkowe pyszności radiowe
Po raz kolejny na antenie Radia Kraków w ramach audycji ,,Potrawy regionalne” promowane były lokalne smaki Gościńca 4 żywiołów. Tym razem o ,,Jastrzębskich Wionkach” opowiadał pan Maciej Szymanowski- z wykształcenia technolog żywienia, doktorant na Wydziale Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego a jednocześnie producent przetworów. Wionki to jeden z jego popisowych produktów- pieczywo w kształcie wianuszków na słodko lub na słono.
Więcej na ten temat możecie Państwo usłyszeć zaglądając na stronę internetową Radia Kraków.
http://www.radiokrakow.pl/poradniki/kuchnia-od-kuchni-41251/
Promujemy Smaki Lanckorony
W poniedziałek 24 października 2016r. po raz kolejny na antenie Radia Kraków mogliśmy wysłuchać audycji poświęconej lokalnej kuchni. Tym razem głównym tematem ,,Potraw regionalnych” była Chrzanówka Lanckorońska. Potrawy tej przygotowywanej często przez panie ze Spółdzielni Socjalnej ,,Smaki Gościńca” można skosztować często w trakcie lokalnych imprez na Lanckorońskim Rynku.
Wszystkich chętnych do wysłuchania audycji zapraszamy na stronę Radia Kraków
http://www.radiokrakow.pl/poradniki/kuchnia-od-kuchni-41251/zupa-z-chrzanu-czyli-chrzanowka/
Radio Kraków o nas!
Miło nam Państwa poinformować, że w dniu 17 października 2016r na antenie Radia Kraków o godz. 10.50 w ramach cyklu ,,Kuchnia regionalna” zaprezentowane zostały ,,Gryczanki w pokrzywach”- pierogi gryczane wytwarzane przez Spółdzielnię Socjalną ,,Smaki Gościńca”.
Była to pierwsza z audycji poświęconych produktom Spółdzielni. Wszystkich Państwa, którzy nie mieli możliwości jej wysłuchania zapraszamy na stronę internetową Radia Kraków.
http://www.radiokrakow.pl/poradniki/kuchnia-od- kuchni-41251/pierogi- gryczanki-z- pokrzywa/
Oczywiście ,,gryczanki w pokrzywach” to stały punkt naszej oferty, którą znajdziecie Państwo na naszej stronie w zakładce Smaki Gościńca.
Gorąco polecamy wszystkie nasze produkty i zapraszamy do składania zamówień.
Zapraszamy do obejrzenia relacji z otwarcia Inkubatora Kuchennego w Zakrzowie, które odbyło się 22.09.2016r.
Otwarcie Inkubatora było zwieńczeniem Festiwalu Produktu Lokalnego z Małopolski.
http://krakow.tvp.pl/27041178/w-zakrzowie-otwarto-inkubator-kuchenny
Zapraszamy do obejrzenia relacji TVP Kraków z wmurowania Kamienia Węgielnego Inkubatora Kuchennego: Relacja krakow.tvp.
Dnia 27.11.2013r. Telewizja Polska Katowice gościła na terenie Lokalnej Grupy Działania Gościniec 4 żywiołów. Zapraszamy do obejrzenia relacji. http://regionalna.tvp.pl/
Zapraszamy do obejrzenia Programu Region Małopolska z dnia 24.01.2014r. na temat Lokalnych Grup Działania z udziałem Pani Prezes Renaty Bukowskiej http://www.tvp.pl/krakow/
Zapraszamy do obejrzenia relacji Kuchni Produkcyjnej Gościńca 4 żywiołów w Świnnej Porębie /m2.facebook.com/smaki4zywiolow?refsrc=http%3A%2F%2Fm2.facebook.com%2Fa%2Flanguage.php&_rdr
GOŚCINIEC 4 ŻYWIOŁÓW 2009. Projekt i wykonanie Bellgraf
liczba odwiedzin: 650835